Pikkuveli pääsi viikonloppuna ripille, joten oli hyvä tilaisuus taas leipoa. Ruokaa jäi runsaasti ylikin, koska tarjottiin kaikille vieraille lämmin ruoka ja lisäksi kakkukahvit. Mä keskityin itse enemmän tuonne kakkupuolen tekemisiin, tällaiset kakut päätyivät tarjolle:

Gluteeniton vaihtoehto: Persikkainen juustokakku, jossa pohja tehty kaupan gluteenittomista suklaa-kaurakekseistä. Nimi hämäävä siinä mielessä että juusto jäi uupumaan, taisin laittaa tähän hedelmärahkan, säilykepersikan paloja, turkkilaista jugurttia ja danio persikka jugurtin. Ja yhden liivatelehden, tosin olisi ehkä voinut laittaa kaksi, vähän pelotti päivän mittaan kakun kestävyys.

Suklaakakku - piti päästä kokeilemaan suklaapitsi koristeita, mitä Kinuskikissan blogissa opetettiin tekemään. Yllättävän helppoja olikin tehdä, rullat vaan eksyivät jääkaapissa juustoköntin alle ja hajosivat, niin oli sitten tuollaisia paloja tässä kakussa. Kakussa oli suklaapohja (tein perus sokerikakkupohjan, ja sokeri-munavaahtoon lisäsin n. 50 g sulatettua voita ja vajaan desin fariinisokeria.  Jauhojen seassa n. puoli desiä leivontakaakaojauhetta), joka oli kostutettu jaffalla ja pohjan välissä dumle-kaakaolla maustettua kermavaahtoa ja persikan paloja. Niin ja olihan siellä vielä vadelmahilloakin. Tätä kyllä kehuttiin paljon, ja oli itsestäkin harvinaisen hyvän makuinen.

Pitihän sitä voileipäkakkukin saada, vaikka sitä aika runsaasti jäikin sitten yli. Kinkku-salami voileipäkakku, käytin täytteenä hyväksi havaittua tuorejuusto+majoneesi+liha+kurkkusalaatti komboa. Kinkkutäytteeseen lisäsin vielä keitettyä kananmunaa ja salamiin raastettua tuorekurkkua. Noutopöytään oltiin kakun teko päivänä paistettu paistia, joten kostutin kakun paistin liemellä. Päällä on tuorejuusto-majoneesi seosta johon on lisätty kermavaahto keventämään. En enää muista kenen blogissa näin samalla idealla toteutetun koristelun, niin piti itsekin kokeilla.

Lisäksi tein vielä kinuskikakun, josta jäi kuva ottamatta kaikessa kiiressä. Hyvin perinteinen mansikkahillo+kermavaahto täytteenä ja kinuskikuorrutus päällä, kermavaahto pursotuksen reunoilla. Kermassa oli seassa hieman vaniljakreemijauhetta, koska se mielestäni auttaa kermaa pysymään kasassa. Hyvin näkyi sekin tekevän kauppansa.

Onnea vielä päivänsankarille!